"Noi, sc Zaris autocom, pentru ca dorim sa va satisfacem poftele gastronomice, ne-am hotarat sa venim in ajutorul dumneavoastra si cu cateva informatii utile.."

Despre grau

Graul este cea mai importanta planta cultivata, cu mare pondere alimentara. Suprafetele intinse pe care se seamana, precum si atentia de care planta se bucura se datoresc : continutului ridicat al boabelor in hidrati de carbon si proteine si raportului dintre aceste substante, corespunzator cerintelor organismului uman; conservabilitatii indelungate a boabelor si faptului ca pot fi transportate fara dificultate; faptului ca planta are plasticitate ecologica mare, fiind cultivata in zone a culturii .

Boabele de grau sunt utilizate indeosebi pentru producerea fainei destinata fabricarii painii - aliment de baza pentru un numar mare de oameni ( dupa unele statistici , 35-40% din populatia globului). De asemenea boablele de grau sunt folosite pentru fabricarea pastelor fainoase, precum si ca materie prima pentru alte industrii foarte diferite. Tulpinile (paiele) ramase dupa recoltat au utilizari multiple : materie prima pentru fabricarea celulozei, asternut pentru animale , nutret grosier, ingrasamant organic, incorporate ca atare in sol, imediat dupa recoltare, sau dupa ce au fost supuse unui proces de compostare. Taratele - reziduri de la industria de morarit - sunt un furaj concentrat deosebit de valoros, bogat in proteine, lipide si saruri minerale.

Graul este hranitor si este un element de baza al alimentatiei sanatoase si echilibrate. Faina, care se produce din grau, este ingredientul principal al multor alimente de baza consumate in toata lumea.

Bobul de grau este format din 3 parti :
- endosperm | germen de grau | coaja

MACINAREA GRAULUI :
- Faina se produce din macinarea endospermului bobului de grau. In timpul macinarii, endospermuleste separat de germen si coaja si este macinat. In multe tari,faina de grau este imbogatita cu tiamina, riboflavina, niasina, fier, acid folic care sunt adaosuri naturale si pure care amplifica proprietatile sale benefice. Faina integrala se produce din macinarea intregului bob de grau, inclusiv al coajei si germenului. De aceea faina integrala este mai bogata in fibre, fapt care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv.


ZARIS
Panificatie | Patiserie

Proprietatile nutritive ale GRAULUI

CARBOHIDRATI SI FIBRE

-Carbohidratii sunt o sursa importanta de energie
- Coaja graului este sursa de fibre dietetice.
- O felie de paine contine 1,5 gr. fibre fata de 0,5 gr. cat contine painea alba.

METALE

-Faina de grau imbogatita este o sursa buna de fier.
- Faina integrala este o sursa buna de zinc, magneziu, potasiu, fosfor si cupru.

PROTEINE

- Nivelurile de proteina ale graului se situeaza intre 8%-16%, niveluri mai ridicate fata de ale cerealelor cum ar fi porumbul.
- Combinand prdusele fabricate din grau cu alte alimente bogate in proteine, cum ar fi de exemplu mazarea si fasolea, se formeaza o sursa completa de proteina care contine toti aminoacizii.

GRASIMI

- Graul nu este bogat in grasimi, cea mai mare concentrare de grasimi se afla in germenul de grau.
- Uleiul din germen de grau este polisaturat si este mai sanatos decat grasimile pe care le gasim in produsele de provenienta animala.

VITAMINE

- Faina de grau imbogatita este o sursa perfecta de riboflavina, niasina, tiamina si acid folic.
-Germenul de grau este o sursa bogata de vitamina E


ZARIS
Panificatie | Patiserie
Ne gasiti in

DN Pitesti-Campulung,
Maracineni-Arges

Telefon
0248 278 035
Informatii utile
Graul
Copyright © 2018. All rights reserved. ITexpertSOLUTIONS